Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.06.2010

Locuri libere de comerţ, în Piaţa Centrală

Primăria Chişinău anunţă că în acest moment în pieţele agroalimentare din oraş sunt libere peste 100 de locuri pentru comercializarea produselor lactate, inclusiv în Piaţa Centrală. Potrivit viceprimarului capitalei Mihai Furtună, administratorii pieţelor au stabilit taxe mici, doar pentru a-i atrage pe vânzători să-şi vândă marfa în locuri autorizate. În plus, în piaţă oamenii au condiţiile necesare pentru activitate. De asemenea, poate fi verificată calitatea produselor comercializate.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat necesitatea aplicării unor măsuri, pentru a convinge oamenii să-şi vândă marfa în locuri autorizate, în pieţe. Totodată, edilul-şef al capitalei s-a pronunţat împotriva acţiunilor de constrângere sau de ridicare a mărfii, de la vânzători, relatând că „aceştia produc marfa şi nu trebuie ca cineva să dea cu piciorul în munca oamenilor".

În vederea combaterii comerţului stradal neautorizat, dar şi pentru a crea locuri de comerţ pentru producătorii locali, Primăria Chişinău va organiza iarmaroace agricole, în toate sectoarele oraşului. Primul iarmaroc de material săditor, pomicol şi produse agricole şi-a început deja activitatea, pe str. Mitropolit Varlaam, lângă Piaţa Centrală, în perimetrul străzilor Bulgară şi Armenească.

La iarmaroc, persoanele fizice şi gospodăriile agricole vor putea comercializa la tarabele care vor fi amenajate sau din unităţile de transport ori remorci, fără autorizaţie de funcţionare, informează un comunicat al Primariei..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus