Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.06.2010

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Angela Merkel

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Angela Merkel

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Cancelarul Federal al Germaniei, Angela Merkel. Prim-ministrul a mulţumit Cancelarului Federal pentru primirea călduroasă de care a avut parte în timpul vizitei oficiale întreprinse în luna mai în Germania, dar şi pentru discuţiile consistente şi fructuoase avute pe durata vizitei.

Premierul a salutat semnarea recentă de către Cancelarul Federal, Angela Merkel, şi preşedintele rus Dmitri Medvedev a Memorandumului germano-rus, menţionînd că transpunerea în acţiune a acestei iniţiative ar putea crea cadrul necesar favorabil pentru a realiza un progres semnificativ în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Cei doi oficiali au menţionat oportunitatea reluării procesului de negocieri în formatul 5+2 în vederea identificării unei soluţii durabile pe cale paşnică pentru conflictul transnistrean.

În cadrul convorbirii, Premierul Vlad Filat a informat despre soluţia identificată pentru depăşirea crizei constituţionale şi a exprimat gratitudine partenerilor europeni pentru suportul acordat în acest sens.

Vlad Filat a spus că Germania este un prieten sincer şi de nădejde al Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor democratice şi de apropiere de Uniunea Europeană şi a solicitat în continuare sprijinul acestei ţări, informează un comunicat al Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus