Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2010

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a avut o întrevedere cu Directorul Comisiei Europeane Gunnar Wiegand

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a avut o întrevedere cu Directorul  Comisiei Europeane Gunnar Wiegand

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a avut o întrevedere cu Gunnar Wiegand, Director al Directoratului General pentru Europa de Est,Caucazul de Sud şi Asia Centrală, DG RELEX, Comisia Europeană, fiind însoţit de Ambasadorul Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Dirk Schubel.

Potrivit MF, în cadrul întrevederii s-a discutat despre progresele obţinute în negocierile privind Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, în special, privind acordul de comerţ liber. Negocierile acestui acord vor începe odată cu implementarea recomandărilor făcute de UE.

Delegaţia Uniunii Europene a fost informată despre situaţia macroeconomică a Moldovei, executarea bugetului pentru anul 2010, în special, la capitolul venituri, deficit, inflaţie, precum şi prognozele pentru anul 2011.

Un alt subiect discutat a fost asistenţa macrofinanciară oferită R.Moldova în sumă totală de 90 mln euro, dintre care 50 de mln vor fi debursaţi pe parcursul anului 2010.

Amintim că, delegaţia UE s-a află la Chişinău, în cadrul celei de a III runde de negocieri a Acordului de Asociere RM-UE, care a avut loc în perioada 7-8 iunie 2010.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus