Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2010

Mihai Ghimpu participă la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlament

Mihai Ghimpu participă la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlament

Mihai Ghimpu va participa la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlament, care se va desfăşura în perioada 10-12 iunie 2010, în Limassol, Republica Cipru. La conferinţă sunt aşteptaţi circa 350 de participanţi din 47 de state, inclusiv preşedinţi de parlament din statele membre ale Consiliului Europei, precum şi din cele cu statut de observator a APCE. Principalele subiecte care urmează a fi discutate în cadrul conferinţei vizează drepturile şi responsabilităţile opoziţiei în cadrul parlamentului, precum şi rolul instituţiilor parlamentare în respectarea drepturilor fundamentale ale omului la nivel internaţional şi implementarea principiului non-discriminării.

Preşedintele Mihai Ghimpu va rosti un discurs în cadrul Conferinţei Europene a Preşedinţilor de Parlament, iar în final participanţii vor susţine o conferinţă de presă.

Potrivit agendei de lucru, Mihai Ghimpu va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi oficiali prezenţi la eveniment: Mevlüt Çavusoglu, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Marios Garoyian, Preşedintele Camerei Reprezentanţilor Republicii Cipru, Bogdan Borusewicz, Preşedintele Senatului Republicii Polonia.

La întoarcerea din Cipru, Mihai Ghimpu se va întâlni în Atena şi cu comunitatea cetăţenilor moldoveni din Grecia.

Prima Conferinţă Europeană a Preşedinţilor de Parlament a avut loc în 1975, iar potrivit regulamentului, conferinţa are loc o dată la doi ani, anunţă un comunicat de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus