Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2010

La Chişinău va avea loc o Misiune de afaceri americană

La Chişinău va avea loc o Misiune de afaceri americană

La iniţiativa Ambasadelor SUA la Chişinău şi Bucureşti, Camerele Americane de Comerţ din R. Moldova şi România organizează în premieră la Chişinău misiunea de afaceri americană, ce va avea loc în perioada 15 - 17 iunie a.c.

În cadrul Misiunii de Afaceri SUA la Chişinău au fost invitate să participe companiile-membre ale Camerei de Comerţ Americane din România, interesate de potenţialul pieţei din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai mediul de afaceri din R. Moldova, care îşi doresc să stabilească relaţii de business cu companiile americane participante în cadrul Misiunii.
Activităţile Misiunii vor fi lansate printr-o conferinţă deschisă. Asif Chaudhry, Ambasador al SUA în Moldova, Mark H. Gitenstein, Ambasador al SUA în România, Vlad Filat, Primul-ministru al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, vice-prim-ministru, Ministrul Economiei vor fi oaspeţii de onoare, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale din Moldova, precum Banca Mondială, BERD, USAID, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova şi mass media.

În cadrul conferinţei companiile vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu oportunităţile investiţionale din R. Moldova, cu politicile Guvernului Moldovei de atragere a investiţiilor străine, precum şi cu măsurile de încurajare a businessului autohton. O serie de companii ce au experienţă de succes în derularea afacerilor în R. Moldova vor împărtăşi experienţa lor în domenii strategice cum ar fi: energie, infrastructură, oportunităţi de finanţare a afacerilor, regimul fiscal, cadrul juridic relevant şi mediul de presa din Moldova. Astfel, printre companiile care vor face prezentări pe aceste teme se numără BCR Chisinau S.A., BDR Associates Communication Group, Horizon Capital Advisors, PricewaterhouseCoopers Moldova, Turcan & Turcan, Vernon David.

Obiectivul Misiunii de Afaceri Americane de la Chişinău este de a oferi informaţii despre oportunităţile investiţionale şi condiţiile de derulare a afacerilor în Republica Moldova, precum şi de a sprijini potenţilii investitori de aşi stabili contacte valoroase aici.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus