Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2010

Întrevedere Victor Osipov - Vladimir Iastrebceak

Pe 9 iunie, la Chişinău, în incinta Delegaţiei Comisiei Europene a avut loc întâlnirea de reprezentanţilor politici în procesul de reglementare a conflictului transnistrean din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Victor Osipov şi Vladimir Iastrebceak.

Această întrevedere se înscrie în dialogul de lucru sistematic dintre Chişinău şi Tiraspol, iar chestiunile examinate în cadrul ei au ţinut de promovarea măsurilor de întărire a încrederii în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Interlocutorii au reiterat interesul comun de a spori eficienţa activităţii grupurilor de lucru sectoriale prin optimizarea structurii acestora şi a metodologiei de funcţionare. Ei s-au pronunţat în favoarea elaborării unor soluţii pragmatice vizând reluarea circulaţiei trenurilor prin regiunea transnistreană, asigurarea sistemului medical din regiune cu izotopi radioactivi pentru laboratoarele oncologice, restabilirea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, crearea condiţiilor pentru buna funcţionare a şcolilor moldoveneşti cu studiere în grafie latină din regiune etc.

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului urmează să participe la o dezbatere organizată la începutul săptămânii viitoare la Berlin şi au convenit să continue dialogul, inclusiv, având în vedere pregătirile pentru următoarea reuniune în formatul „5+2", preconizată să se desfăşoare la începutul lunii iulie, curent, informează un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus