Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.06.2010

Moldova şi Uniunea Europeană abordează problema conflictului transnistrean

Perspectivele cooperării dintre R.Moldova şi Uniunea Europeană în procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost puse în discuţie astăzi în cadrul unei întrevederi a Viceprim-ministrului Victor Osipov cu Directorul pentru Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand.

Oficialul european, care participă la negocierile asupra Acordului de Asociere, a menţionat că una din cele mai complexe aspecte ale viitorului cadru de cooperare dintre RM şi UE ţine de instituirea unei Zone de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană. Potrivit lui, asigurarea unei aplicări corecte şi uniforme a normelor şi standardelor europene ar asigura deschiderea pieţelor UE pentru exporturile din RM, inclusiv, pentru cele efectuate de agenţii economici din regiunea transnistreană.

Wiegand a reconfirmat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene de a spori asistenţa financiară pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, în mod special, pentru susţinerea proiectelor în sfera economică.

Vicepremierul Osipov a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană şi a reiterat voinţa autorităţilor moldoveneşti de a promova sincer şi constructiv proiectele de dezvoltare în diferite domenii menite să ajute în primul rând cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului, informează un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus