Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2010

Comisia Europeană a adoptat la 1 iunie Programul de Acţiune Anual 2010 pentru R. Moldova în valoare de 66 de milioane de euro

Comisia Europeană a adoptat la 1 iunie Programul de Acţiune Anual 2010 pentru R. Moldova în valoare de 66 de milioane de euro

Comisia Europeană a adoptat la 1 iunie 2010 Programul de Acţiune Anual 2010 pentru Republica Moldova, în valoare de 66 de milioane de euro, informează site-ul europa.eu.

Noul program de cooperare va sprijini agenda anti-sărăcie a noului guvern moldovean vizând stimularea creşterii economice de-a lungul ţării. O atenţie deosebită o acordă programul reducerii sărăciei în zone rurale. Mai mult, programul de asistenţă va sprijini dezvoltarea în domeniile energiei şi biomasei, pentru a contribui la o producţie energetică mai sigură în Republica Moldova. Acest sprijin este destinat să reducă aproape complet dependenţa Chişinăului de surse energetice primordial străine.

Stefan Füle, Comisarul UE pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, a declarat că Republica Moldova "face faţă unor provocări formidabile care cer o acţiune decisivă şi hotărâtă asupra reformei. Suntem alături de Moldova în aceste eforturi. Decizia de astăzi dovedeşte că sprijinul nostru este real şi substanţial", a adăugat el, anunţă AGERPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus