Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2010

Comisarul European Dacian Cioloş soseşte la Chişinău

Comisarul Dacian Cioloş, responsabil pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 3-6 iunie 2010.

Comisarul se va întâlni cu Preşedintele Interimar, Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, Prim-ministrul, Vlad Filat, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, Vicepreşedintele Parlamentului, Serafim Urechean, şi cu Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu. De asemenea, Dacian Cioloş se va întâlni cu Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Discuţiile se vor axa în principal pe consolidarea în continuare a relaţiilor bilaterale între UE şi Moldova.

„Republica Moldova este o ţară cu o tradiţie agricolă deosebită şi cu un potenţial  agricol remarcabil. Uniunea Europeană este deja un partener important pentru agricultura şi industria agroalimentară din această ţară. Relaţiile noastre comerciale în aceste domenii, dar şi în altele, au crescut şi, prin eforturile comune pe care le facem, vor creşte în continuare. Voi discuta cu autorităţile moldovene despre cum Republica Moldova şi Uniunea Europeană pot continua să lucreze împreună, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova, în special cei din zonele rurale sau ale căror venituri depind de agricultură, să beneficieze din plin de integrarea graduală a economiei ţării lor cu piaţa internă a Uniunii Europene", a spus cu această ocazie Comisarul.

Comisarul Cioloş va vizita, de asemenea, o fermă agricolă în afara Chişinăului.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus