Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-06-01/investitori-italieni-vor-costrui-in-r-moldova-un-complex-agroindustrial-estimat-la-circa-30-mil-euro-16042.html
Data: Jun 1, 2010 (17:11)

Investitori italieni vor costrui în R.Moldova un Complex agro-industrial estimat la circa 30 mil. euro

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu un grup de investitori italieni, dispuşi să creeze în Republica Moldova un Complex agro-industrial de tip european.
 
Antreprenorul Cesare Lodeserto a spus că acest Complex este inspirat din exeprienţa oraşelor Verona şi Palermo unde activează structuri similare. Conform spuselor sale,  activitatea Complexului nu va fi orientată doar spre piaţa Republicii Moldova, ci în special spre piaţa europeană, unde fructele şi legumele sînt la mare căutare.

Cesare Lodeserto a menţionat că viitorul Complexul va include tot ciclul de producere, procesare, ambalare a producţiei agro-alimentare. „Deja am identificat mai mulţi cumpăratori europeni mari dispuşi să cumpere producţie agro-alimentară din Republica Moldova", a spus antreprenorul.
 
El a precizat că R.Moldova este poziţionată foarte bine din punct de vedere geografic şi că ieşirea la mare şi existenţa căii ferate sînt un punct forte în realizarea acestui proiect.
 
Conform spuselor investitorilor, Complexul agro-industrial se va întinde pe 40 ha, iar investiţia totală se estimează la peste 30 mil. euro.
 
Vlad Filat a spus că proiectul este unul interesant şi important pentru Republica Moldova. Premierul a precizat că pentru agricultorii din Republica Moldova este foarte important să cunoască din timp ce producţie agro-alimentară este solicitată în Europa şi că va fi foarte bine dacă experţii Complexului vor prezenta din timp  acest gen de informaţii, informeaza un comunicat al Serviciului de presă al Guvernului.