Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-31/in-zel-unghenibusiness-a-fost-inregistrat-un-nou-rezident-specializat-in-producerea-mobilei-16031.html
Data: May 31, 2010 (20:24)

În ZEL "Ungheni-Business" a fost înregistrat un nou rezident specializat în producerea mobilei

În Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" a fost înregistrat un nou rezident specializat în producerea mobilei. În urma concursului de selectare a rezidenţilor desfăşurat, la 27 mai curent, în Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" a fost înregistrat un nou rezident specializat în producerea mobilei. Compania cîştigătoare, S.A. „LIA" deţine capital autohton şi îşi planifică începutul producerii pentru trimestrul III al anului 2010.
Compania în cauză preconizează de a investi cel puţin 320 mii dolari SUA. Producţia fabricată va fi livrată, în special, pe piaţa din Rusia, Ucraina şi Belarus, iar o parte şi în Republica Moldova. Materia primă va fi asigurată de către furnizorii din Italia şi România.

Potrivit ME, la etapa iniţiala volumul vînzărilor nete se estimează la circa 600 mii dolari SUA. anual, cu o sporire de până la 1,5 mil. dolari SUA. în decurs de 3 ani. Salariul mediu se planifică a fi de 3000 lei la etapa incipientă, cu un număr de angajaţi de aproximativ 50 de persoane.

Pînă 1 aprilie 2010 în Zona Economică Liberă "Ungheni-Business" erau înregistraţi 44 de rezidenţi.