Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.05.2010

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federatiei Ruse in Moldova

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federatiei Ruse in Moldova

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valerii Kuzmin, Vlad Filat a comunicat că va participa la Forumul economic al statelor CSI, care va avea loc la Sankt-Petersburg pe 17 iunie, anul curent. De asemenea, pentru toamna anului curent este programată o întrevedere a reprezentanţilor Camerelor de Comerţ şi Industrie din Republica Moldova şi Federaţia Rusă, cu participarea altor state din CSI. Vlad Filat a menţionat că sînt programate o serie de acţiuni ce vizează dezvoltarea unor proiecte economice comune, fiind identificată o platformă concretă în acest sens.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valerii Kuzmin a salutat intenţia Premierului moldovean de a participa la Forumul economic de la Sankt-Petersburg, subliniind ca acesta reprezintă o oportunitate de comunicare cu oamenii de afaceri ruşi.

În cadrul întîlnirii, au fost discutate rezultatele întrevederii dintre premierii R.Moldova şi Federaţiei Ruse, care a avut loc recent la Sankt-Petersburg.
Vlad Filat şi-a exprimat satisfacţia că întrevederea respectivă a servit un prilej de discuţii directe şi sincere, precum şi o posibilitate de a soluţiona operativ un şir de probleme.

Vlad Filat a menţionat că a fost identificată o soluţie acceptabilă pentru problema înregistrării cetăţenilor moldoveni în Federaţia Rusă, precum şi s-a convenit asupra deschiderii de noi terminale pentru producţia vinicolă moldovenească, potrivit unui comunicat difuzat de Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus