Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.05.2010

PDM: Alegerile parlamentare sînt inevitabile şi vor avea loc toamna viitoare

Serviciul de presă al Partidului Democrat din Moldova a difuzat un comunicat de presă, vedeţi textul integral: " În legătură cu speculaţiile anumitor publicaţii asupra poziţiei partidului privind alegerile parlamentare anticipate, PDM intervine repetat pentru a pune capăt acestor speculaţii şi pentru a nu lăsa loc pentru interpretări ambigue.

Partidul Democrat din Moldova îşi ghidează activitatea în strictă conformitate cu Constituţia în vigoare şi, în contextul alegerilor anticipate, îşi reiterează repetat convingerea că scrutinul trebuie să aibă loc în limitele obligatorii ale cadrului juridic. Punînd accentul pe respectarea necondiţionată a normelor constituţionale în vigoare, este de remarcat că şi partenerii internaţionali ai Republicii Moldova au indicat fără echivoc caracterul inevitabil al alegerilor parlamentatre anticipate.

Desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate este reglementată de către Constituţie. După 16 iunie, actualul Parlament devine dizolvat, iar alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc într-un termen rezonabil. PDM consideră că sintagma "termen rezonabil" presupune o perioadă de timp de cîteva săptămîni sau luni, şi nu ani, сeea ce presupune că alegerile parlamentare sînt inevitabile şi ele vor avea loc toamna viitoare."

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus