Trimite e-mail | Printeaza
IT
25.05.2010

O delegaţie moldovenească participă la Conferința Mondială pentru Dezvoltarea Telecommunicațiilor 2010

Conferința Mondială pentru Dezvoltarea Telecommunicațiilor 2010 se desfăşoară în perioada 24 mai - 4 iunie la Hyderabad, India şi e organizată o dată la 4 ani de către Uniunea Internațională în Telecomunicații (ITU), prin Biroul de Dezvoltare a Telecommunicațiilor (BDT).

Conferinţa servește drept forum deschis pentru dezbateri și are drept scop revizuirea numeroaselor programe și proiecte ale Biroului de Dezvoltare a Telecommunicațiilor ITU. Conferința face bilanțul acestora, precum și primește pentru examinare noi inițiative și proiecte. Conferința Mondială stabilește agenda ITU și direcțiile de dezvoltare pentru următorul ciclu de 4 ani.

R.Moldova beneficiază în acest sens de implementarea, cu participarea financiară a ITU, a proiectului pilot „Crearea punctelor de acces public la Internet pe bandă largă în zonele rurale". În cadrul proiectului au fost deschise 20 de puncte de acces public la Internet în baza oficiilor poștale în diferite localități rurale din țară, dotate cu computere și echipamente moderne de comunicare. Aceată rețea urmează a fi dezvoltată ulterior de către „Poșta Moldovei", pentru a facilita accesul la informație și la noile tehnologii informaționale a cetățenilor din zonele rurale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus