Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-21/asociatziile-de-business-lanseaza-agenda-natzionala-de-business-2010-15927.html
Data: May 21, 2010 (09:09)

Asociaţiile de business lansează Agenda Naţională de Business 2010

Reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova, lideri economici cu reputaţie, dar şi cele mai reprezentative asociaţii de business vor lansa astăzi, 21 mai, Agenda Naţională de Business 2010. Agenda Naţională reprezintă platforma de priorităţi formulate astfel de către mediul de afaceri din Republica Moldova.

Cele peste 30 de Asociaţii de business vor folosi acest prilej pentru a face totalurile ultimului an, stabilind viitoare repere în dialogul cu administraţia centrală, cu partenerii lor locali şi internaţionali.
Agenda Naţională de Business va fi lansată vineri, la 21 mai, în cadrul unei ceremonii oficiale, în formatul unei conferinţe cu genericul „Agenda de Naţională de Business la un an de la lansare - realizări şi restanţe".

La Conferinţa de inaugurare vor participa numeroase personalităţi ale vieţii publice, economice şi administrative ale ţării noastre, diplomaţi, reprezentanţi ai misiunilor străine, lideri ai mediului de afaceri de nivel regional şi naţional, investitori străini. Participanţii la conferinţă vor analiza deciziile şi politicile anunţate în vederea eliminării barierelor din sfera administrării fiscale şi vamale, îmbunătăţirea accesului la finanţare şi de a contribui la eliminarea barierelor administrative, care încetinesc ritmul dezvoltării business-ului în ţară şi reluării cât mai rapide a eforturilor destinate relansării economice, şi vor propune propriile soluţii în aceste probleme.

Agenda Naţională de Business a contribuit la creşterea competitivităţii mediului de afaceri, reducerii obstacolelor administrative şi sporirii atractivităţii ţării, în ansamblu. Menţionăm că, în Republica Moldova, iniţierea Agendei Naţionale de Business a aparţinut Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul", cu sprijinul CIPE (Centrul Internaţional pentru Antreprenoriatul Privat, SUA).

Descărcaţi aici agenda conferinţei.