Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-20/a-avut-loc-reuniunea-comitetului-politic-shi-pentru-parteneriate-in-formatul-28rm-15908.html
Data: May 20, 2010 (09:00)

A avut loc reuniunea Comitetului Politic şi pentru Parteneriate în formatul 28+RM

Potrivit MAEIE, la Cartierul General NATO a avut loc reuniunea Comitetului Politic şi pentru Parteneriate, în formatul 28 + Republica Moldova. În cadrul acesteia, a fost examinat proiectul Raportului pentru anul 2010 privind progresele înregistrate de RM în Procesul de planificare şi analiză (PARP) al Parteneriatului pentru Pace, întocmit în baza informaţiilor oferite de autorităţile moldoveneşti şi ca rezultat al vizitei de evaluare a misiunii NATO la Chişinău din 12-16 aprilie 2010.

În dialogul cu aliaţii, delegaţia Republicii Moldova a subliniat determinarea ţării noastre de a continua reforma forţelor armate în vederea modernizării şi sporirii eficienţei acestora. De asemenea, au fost trecute în revistă eforturile şi realizările Guvernului de la Chişinău, printre care evaluarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, elaborarea proiectului Strategiei Securităţii Naţionale şi continuarea Analizei Strategice a Apărării.

La rândul lor, reprezentanţii statelor aliate au manifestat interes faţă de problematica în materie şi rezultatele atinse până în prezent de către autorităţile de la Chişinău, precum şi faţă de priorităţile acestora pentru viitor, subliniind disponibilitatea Alianţei de a oferi sprijin ţării noastre în realizarea angajamentelor asumate în cadrul PARP şi Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM-NATO (IPAP).