Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.05.2010

Situaţia din R.Moldova, discutată la Comisia de Monitorizare a APCE

Situaţia din R.Moldova, discutată la Comisia de Monitorizare a APCE

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), va examina în sedinţa sa din 19 mai, la Paris, chestiunea privind îndeplinirea angajamentelor şi obligaţiunilor asumate de către Republica Moldova la momentul aderării la Consiliul Europei.

Informaţia urmează a fi prezentată de coraportorii APCE pentru Moldova Josette Durrieu şi  Egidijus Vareikis, care în perioada 5-6 aprilie 2010 au efectuat o vizită de documentare la Chişinău.

La şedinţă vor participa deputaţii Ana Guţu, şefa delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), şi Grigore Petrenco, membru supleant al delegaţiei respective.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, Comisia de Monitorizare va mai examina situaţia la acelaşi capitol din Albania, Armenia, Bosnia şi Herzegovina, funcţionarea instituţiilor democratice din Azerbaidjan, starea democraţiei în Europa şi progresul în procedura de monitorizare, consecinţele războiului între Georgia şi Rusia, dialogul post-monitoring cu Turcia şi alte chestiuni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus