Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2010

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate a făcut o Declaraţie privind reglementarea transnistreană

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate a făcut o Declaraţie privind reglementarea transnistreană

Potrivit MAEIE, astăzi, 17 mai, Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Vicepreşedinte al Comisiei Europene, a făcut o Declaraţie privind reglementarea transnistreană. Declaraţia respectivă a apărut în rezultatul prezentării de către Vladimir Filat, Prim-ministrul RM, în cadrul întrevederii din 15 mai curent cu Comisarul pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, a Aide-memoire-ului privind sporirea rolului UE în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

În Declaraţia Înaltului Reprezentant al UE se menţionează:

"Salut foarte mult Aide-memoire-ul prezentat de către Guvernul moldovean, prin care acesta îşi confirmă disponibilitatea de a se angaja în continuare cu toţi partenerii săi în vederea identificării unei soluţii viabile şi durabile pentru problema transnistreană, inclusiv cu ajutorul UE.

Vom examina această propunere constructivă cu atenţia cuvenită şi în consultările cu partenerii noştri în formatul de negocieri 5+2.

Rămânem deplin angajaţi în a relua negocierile în formatul 5+2, fără vreo precondiţie sau întârziere, respectând în totalitate principiile fundamentale de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova.

Invităm toate părţile să sprijine eforturile Republicii Moldova în implementarea măsurilor de consolidare a încrederii, pentru beneficiul populaţiei din regiunea transnistreană."

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus