Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2010

Federaţia Rusă are un nou reprezentant special în procesul de reglementare a conflictului transnistrean

Astăzi viceprim-ministrul pentru reintegrare Victor Osipov s-a întâlnit cu noul reprezentant special al Federaţiei Ruse în procesul de reglementare a conflictului transnistrean Serghei Gubarev, însoţit de Ambasadorul rus la Chişinău Valerii Kuzimin.
 
Potrivit Biroului pentru reintegrare, în cadrul întrevederii, a avut loc un schimb amplu de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele soluţionării problemei transnistrene. O atenţie deosebită a fost atrasă pregătirilor către reuniunea în formatul 5+2, care se va desfăşura pe data de 24 mai la Astana sub egida preşedinţiei kazahe a OSCE.
 
Menţionând că reintegrarea ţării constituie una din priorităţile programului de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, Victor Osipov a ţinut să reitereze interesul autorităţilor moldoveneşti în reluarea negocierilor politice constructive în formatul 5+2. El a subliniat, de asemenea, voinţa politică a Guvernului de a promova consecvent măsurile de întărire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.
 
La rândul său, diplomatul rus a reiterat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a susţine în  continuare eforturile de reglementare paşnică a problemei transnistrene, menţionând în special necesitatea de a elabora o soluţie viabilă. Salutând reluarea activităţii grupurilor de lucru pentru întărirea încrederii, Serghei Gubarev a menţionat că aceasta constituie una dinte direcţiile prioritare de acţiune, de natură să contribuie la soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia regiunii. Totodată, el şi-a exprimat speranţa în caracterul constructiv şi rezultativ al discuţiilor ce urmează în cadrul reuniunii de la Astana. 
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus