Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2010

Delegaţia de negociatori ai RM a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles

Săptămâna trecută, delegaţia R.Moldova pentru negocierea Acordului de Asociere RM-UE a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles. Delegaţia a fost condusă de Natalia Gherman, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Negociator-şef al Republicii Moldova. Echipa de negociatori a avut întrevederi cu oficiali ai Comisiei Europene, Secretariatului Consiliului UE şi Parlamentului European.

În contextul vizitei efectuate la Bruxelles, Natalia Gherman a condus delegaţia RM la reuniunea Directorilor Politici RM-UE. Cu acest prilej, oficialii moldoveni şi europeni au făcut un schimb aprofundat de opinii referitor la stadiul actual al relaţiilor moldo-comunitare, reglementarea conflictului transnistrean, abordând şi alte subiecte de interes reciproc. Interlocutorii au trecut în revistă acţiunile de pregătire pentru reuniunea Consiliului de Asociere UE-RM, care va avea loc pe data de 15 iunie 2010, la Luxemburg.
Potrivit MAEIE, negociatorii moldoveni au participat la un seminar cu genericul „Priorităţile cheie ale Agendei RM-UE". La eveniment au participat reprezentanţi ai statelor membre ale UE, Comisiei Europene, deputaţi ai Parlamentului European, experţi ai societăţii civile de la Bruxelles. În cadrul discuţiilor, dl Graham Watson, Raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere UE-Moldova, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu evoluţiile negocierilor moldo-comunitare.

Negociatorii moldoveni au participat, la fel, la reuniunea Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţii cu Republica Moldova, dedicată perspectivei de lansare a dialogului RM-UE privind liberalizarea vizelor. Natalia Gherman s-a referit la principalele reforme realizate de Guvernul Republicii Moldova în vederea îndeplinirii criteriilor UE pentru acordarea unui regim de vize liberalizat. În context, a fost subliniat faptul că Republica Moldova îşi propune în calitate de prioritate realizarea tuturor reformelor solicitate de UE pentru obţinerea regimului liberalizat de vize, astfel ca cetăţenii RM să circule liber în statele Uniunii Europene.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus