Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-14/mihai-ghimpu-a-avut-o-intrevedere-cu-reprezentantzii-grupului-de-consilieri-ai-uniunii-europene-in-r-15822.html
Data: May 14, 2010 (16:28)

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanţii grupului de consilieri ai Uniunii Europene în R. Moldova

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Rupinder Singh, coordonatorul echipei de consilieri ai Uniunii Europene în R,Moldova, şi Guntars Krasts, consilier pe probleme de integrare europeană, fost prim-ministru al Letoniei.

Rupinder Singh, coordonatorul echipei de consilieri ai Uniunii Europene în R.Moldova, a subliniat că scopul Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru R.Moldova este de a acorda suportul necesar factorilor de decizie prin consilierea politică la nivel înalt în implementarea reformelor şi în realizarea obiectivului de integrare europeană. Totodată, Rupinder Singh şi-a exprimat convingerea că respectivul program va constitui un sprijin pentru instituţiile publice în procesul de implementare a reformelor, menţionând că echipa de experţi va susţine Republica Moldova pentru îndeplinirea angajamentelor sale în vederea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Mihai Ghimpu a salutat constituirea grupului de consilieri ai UE în Republica Moldova, mulţumindu-le experţilor europeni pentru sprijinul acordat statului nostru în realizarea parcursului de dezvoltare democratică şi durabilă. În acelaşi context, Preşedintele a subliniat faptul că prezenţa acestei misiuni în R.Moldova este necesară deoarece va aduce consultanţă importantă în domeniul asistenţei pentru integrare europeană a Republicii Moldova, în condiţiile în care acesta este obiectivul prioritar al Alianţei pentru Integrare Europeană.

Guntars Krasts, fostul prim-ministru al Letoniei, consilier pe probleme de integrare europeană în cadrul Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice, va oferi consultanţă Parlamentului Republicii Moldova.

Grupul de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, format din 10 experţi internaţionali, a fost prezentat oficial la sfârşitul lunii aprilie a.c. Experţii UE vor consulta mai multe instituţii ale statului în implementarea reformelor democratice şi accelerarea asocierii şi integrării economice dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Acest proiect este finanţat de Comisia Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), anunţă Serviciul de presă al Legislativului.