Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.05.2010

Inainte de BAC – numarul de telefon al liniei fierbinti a CCCEC

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei reaminteste numarul de telefon al liniei fierbinti a CCCEC 257 257 la care pot fi reclamate cazurile de coruptie, manifestarile coruptionale, alte actiuni ilicite - informatii care vor fi examinate in regim prioritar de catre subdiviziunile specializate ale Centrului.

In perioada apropierii examenelor de bacalaureat, Centrul intervine cu un mesaj catre parinti, profesori, elevi cu solicitarea de a sesiza CCCEC despre orice fapt de colectare ilicita de mijloace banesti, despre incercari de a favoriza sustinerea probelor de BAC, despre presiuni din partea diferitor factori de decizie sau alte persoane interesate in acumularea de fonduri pentru diferite servicii si beneficii referitoare la examenele de absolvire si bacalaureat.

Totodata Centrul insista asupra reclamarii oricarui caz din cele enuntate mai sus, de preferinta, inainte de consumarea acestuia pentru facilitarea interventiei CCCEC in documentarea si elucidarea completa a faptei cu atragerea la raspundere a persoanelor responsabile.

Prezentul mesaj este transmis catre publicul larg in vederea prevenirii si avertizarii parintilor, pedagogilor, elevilor claselor absolvente, membrilor Asociatiilor parintesti despre raspunderea penala pe care o poarta pentru comiterea actelor de corupere.

Amintim ca in perioada 2009-2010, Centrul a organizat 9 instruiri anticoruptie pentru 558 persoane: managerii liceelor, institutiilor preuniversitare de invatamint, angajatii din cadrul Directiilor de invatamint, presedintii asociatiilor parintesti din mun. Chisinau, cadrele didactice si elevii Scolilor profesionale, colegii etc.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus