Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-13/declaratzie-de-presa-sis-15800.html
Data: May 13, 2010 (16:55)

Declaraţie de presă SIS

În legătură cu mediatizarea de către aşa-numitul mgb din Tiraspol a unor informaţii, care fac referinţă la Serviciul de Informaţii şi Securitate al RM, facem următoarele precizări:

SIS califică acţiunile de ultimă oră ale acestei structuri neconstituţionale drept insinuări şi încercare de dezinformare a opiniei publice care au loc pe fundalul eforturilor întreprinse în direcţia consolidării încrederii reciproce între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi impulsionării procesului de negocieri.

Prin astfel de activităţi exponenţii secesionişti încearcă sa reanimeze teza falsa a unui pretins scenariu de soluţionare în forţă a diferendului nistrean. În realitate, întreaga societate se convinge de faptul ca autorităţile de la Chişinău urmează exclusiv calea paşnica, acţionează constructiv şi consecvent pentru a ajuta populaţia din raioanele de est ale ţării.
Tacticile represive aplicate de către „mgb" contravin normelor juridice, morale, etice şi limitelor bunului simţ, soldîndu-se cu reţineri neîntemeiate şi încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor omului în raport cu cetăţenii Republicii Moldova Ernest Vardanean şi Ilie Cazac.

Totodată, se face o tentativă de a introduce elemente de neîncredere în relaţiile cu serviciile partenere, cu care SIS în ultimul timp a intensificat cooperarea în vederea participării sale mai eficiente la procesul de consolidare a securităţii regionale şi europene.

Serviciul de Informaţii şi Securitate îşi va continua activităţile de profil, în conformitate cu cadrul legal naţional şi cu principiile de activitate ale serviciilor speciale într-un stat democratic, precum şi în conlucrare cu structurile similare din statele partenere ale Republicii Moldova.