Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-11/vlad-filat-a-vizitat-astazi-uzina-daimler-ag-din-localitatea-sindelfingen-din-germania-15754.html
Data: May 11, 2010 (20:57)

Vlad Filat a vizitat astăzi uzina Daimler AG din localitatea Sindelfingen din Germania

Prim-ministrul Vlad Filat a vizitat astăzi uzina Daimler AG din localitatea Sindelfingen din Germania, unde se produc automobile de marca Mercedes.

Reprezentanţii companiei au menţiont că aceasta este cea mai mare uzină unde se produc automobilele Mercedes, în cadrul ei activînd circa 36 de mii de angajaţi. Zilnic, aici sînt produse circa 2 mii de automobile.

Delegaţia moldovenească a făcut cunoştinţă cu procesul de producere, vizitînd secţiile unde se produc piese şi se asamblează automobilele.

Delegaţia Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Peter Trettin, şeful Departamentului Europa Centrală şi de Est a companiei.

Peter Tretin a făcut o scurtă prezentare a poziţiilor companiei în regiune, menţionînd că aceasta este prezentă şi pe piaţa Republicii Moldova.

Potrivit spuselor sale, în 2008 în Moldova au fost vîndute 130 de automobile de marca Mercedes, în 2009, din cauza crizei, - doar 70, iar în primul trimestru al anului curent - de asemenea, 70 de automobile, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.