Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.05.2010

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei

Potrivit MAEIE, pe data de 10 mai, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Oficialii au discutat despre priorităţile şi nivelul de cooperare a R.Moldova cu Consiliul Europei. Ministrul moldovean s-a referit la implicarea autorităţilor naţionale în realizarea deplină a angajamentelor şi obligaţiilor Republicii Moldova faţă de Consiliul Europei, în vederea finalizării cât mai curând a procesului de monitorizare din partea organizaţiei.

La rândul său,  Thorbjørn Jagland a salutat politica pro-europeană a autorităţilor de la Chişinău, subliniind, totodată, disponibilitatea Consiliul Europei de a acorda şi în continuare  suportul şi asistenţa necesară pentru implementarea reformelor democratice în Republica Moldova.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni Iurie Leancă s-a întâlnit şi cu Jean-Louis Laurens, Director General, Direcţia Generală Democraţiei şi Afaceri Politice a Consiliului Europei. Problematica discutată a ţinut de evaluarea colaborării între structurile Consiliului Europei şi autorităţile din Republica Moldova, în special, în ceea ce priveşte implementarea măsurilor de sporire a încrederii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, realizarea în practică a acţiunilor stabilite în programul „Democracy Pakage", precum şi acţiunile de asistenţă ale Consiliului Europei destinate reformei administraţiei publice locale. Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre posibilitatea încheierii monitorizării Republicii Moldova.

În cadrul întrevederilor avute cu cei doi oficiali, Iurie Leancă a abordat problema blocajului constituţional, reiterând angajamentul autorităţilor naţionale de a reacţiona în conformitate cu recomandările şi opiniile partenerilor internaţionali.

Iurie Leancă, viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, participă la cea de-a 120-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus