Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-10/pentru-al-doilea-an-consecutiv-in-r-moldova-este-organizat-festivalul-familia-vedeti-programul-de-ac-15739.html
Data: May 10, 2010 (21:17)

Pentru al doilea an consecutiv în R.Moldova este organizat “Festivalul Familia”. Vedeti programul de activitati

Astăzi în Moldova începe „Festivalul Familia" dedicat Zilei Internaţionale a Familiei, celebrată în fiecare an pe 15 mai. „Festivalul Familia" în R.Moldova se află la a doua ediţie, scopul de bază al acestui eveniment fiind promovarea valorilor de familie, cum ar fi dragostea, respectul reciproc, împărţirea egală a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor bătrâne.

Acţiuni dedicate Zilei Familiei vor fi organizate pe parcursul săptămânii 10 mai -15 mai în 10 raioane ale republicii. Evenimentul va culmina pe 16 mai cu organizarea unui eveniment public festiv în Grădina Publică „Ştefan cel Mare" din Chişinău, reunind participanţi din municipiu şi din republică. Evenimentul este susţinut de Autorităţile Publice Locale fiind extins la nivel naţional în 10 raioane: Anenii-Noi, Basarabeasca, Briceni, Drochia, Vulcăneşti, Rezina, Şoldăneşti, Teleneşti, Călăraşi, Dubăsari. A fost elaborat un Plan naţional de măsuri pentru „Festivalul Familia"care inserează activităţi la nivel naţional şi local, între care concursuri pentru elevi, acţiuni publice de informare şi sensibilizare, evenimente festive etc.

Boris Gâlca, Reprezentant Adjunct Fondul ONU pentru Populaţie a menţionat că prin lansarea şi desfăşurarea "Festivalului Familia" cu genericul "Valorile creează familia, familia creează valori", organizatorii doresc să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă familia şi să găsească soluţii pentru depăşirea lor. "Salutăm faptul că în Republica Moldova Parlamentul a declarat ziua de 15 mai Ziua Familiei, fiind inclusă din acest an în lista zilelor de sărbătoare oficiale. Apreciem eforturile Guvernului Republicii Moldova şi Autorităţilor Publice Locale în organizarea şi promovarea acestui eveniment.

Ziua Internaţională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată prin rezoluţia 47-237 din 20 septembrie 1993.  În anul 2010 Festivalul Familia este organizat în parteneriat de Agenţiile Naţiunilor Unite şi Guvernul Republicii Moldova.