Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.05.2010

Republica Moldova a primit acceptul părţii române privind numirea lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador la Bucureşti

Republica Moldova a primit acceptul părţii române privind numirea lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador la Bucureşti

Chişinăul a primit acceptul părţii române privind numirea lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, aflat la summitul CSI desfăşurat la Moscova, a spus că aşteaptă o hotărâre a Guvernului Moldovei pentru a semna decretul de numire în funcţia de ambasador la Bucureşti.

Iurie Reniţă are 52 de ani si este de profesie ziarist.

A facut parte din prima promoţie a studenţilor din Republica Moldova la Şcoala Naţională de Ştiinte Politice şi Administrative din România.

În perioada 1996-1999, a fost consilier la ambasada Republicii Moldova în Statele Unite, iar ulterior, consilier al ministrului de Externe.

Iurie Reniţă a lucrat şi în cadrul misiunii OSCE din Croaţia, în perioada 1999-2003. În prezent este manager la compania "British American Tabacco".

Postul de ambasador al Republicii Moldova în România a rămas vacant după evenimentele din aprilie 2009, când diplomatul a fost rechemat de la post de reprezentanţii regimului comunist. 

Functia a fost exercitată, până acum, de către Efim Chilari, însărcinat cu afaceri.

Nominalizarea era cu atât mai aşteptată, cu cât noul ambasador al României la Chişinău, Marius Lazurcă, îşi exercită deja mandatul.

Ocuparea celor două posturi de ambasador, la Chişinău şi respectiv Bucureşti, este considerată o etapă esenţială pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, după venirea la putere în Republica Moldova a Alianţei pentru Integrare Europeană. (RRA)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus