Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.05.2010

Vlad Filat a participat astăzi la recepţia oferită de Ambasadorul Rusiei

Vlad Filat a participat astăzi la recepţia oferită  de Ambasadorul Rusiei

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la recepţia oferită de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valerii Kuzmin cu ocazia aniversării a 65 de ani a Zilei Victoriei.

Valerii Kuzmin a menţionat că, în urma victoriei asupra fascismului, a avut de cîştigat întreaga omenire. El a mulţumit participanţilor la cel de al II-lea Război mondial pentru aportul lor în stăvilirea fascismului şi eforturile de a construi un viitor luminos.

În discursul rostit la eveniment, Prim-ministrul Vlad Filat a exprimat recunoştinţă veteranilor celui de al II-lea Război mondial pentru sacrificiul de care au dat dovadă.

„Am dat curs acestei invitaţii, pentru a aduce sincere cuvinte de mulţumire tuturor celor care, riscîndu-şi viaţa, a dat posibilitate, nouă şi întregii lumi, să trăiască liber şi să-şi făurească viitorul. A fost război, cel mai crunt război din istoria omenirii. Cei care au luptat, asigurîndu-ne pacea, sînt demni de stimă şi de o atitudine corespunzătoare", a menţionat Premierul.

Vlad Filat a subliniat că Guvernul Republicii Moldova manifestă o atitudine respectuoasă şi va fi alături de participanţii la cel de al II-lea război mondial.

„Vă asigur că vom dovedi acest fapt nu doar la 9 mai, cînd vom sărbători jubileul de 65 de ani de la Victoria asupra fascismului, ci şi în viitor. Noi vom avea grijă de veterani nu doar la sărbători. Este de datoria noastră să le purtăm cinste şi să le fim alături în fiecare zi ", a accentuat Prim-ministrul, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus