Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-07/preshedintele-bancii-mondiale-planifica-sa-viziteze-r-moldova-15704.html
Data: May 7, 2010 (17:52)

Preşedintele Băncii Mondiale planifică să viziteze R.Moldova

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Martin Raiser, director de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina. La întrevedere a participat şi Melanie Marlett, manager de ţară al Băncii Mondiale în Republica Moldova.

Directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina a subliniat că vizita Premierului în SUA în luna ianuarie a fost una de succes şi că Robert Zoellick, Preşedintele Băncii Mondiale, cu care Vlad Filat a avut o întrevedere, planifică să viziteze Republica Moldova.

Un subiect pus în discuţie a ţinut de climatul investiţional din Republica Moldova şi problemele cu care se confruntă investitorii străini în ţara noastră. Martin Raiser a spus că Banca Mondială este dispusă şi în continuare să acorde suport pentru ca situaţia în acest domeniu să se îmbunătăţească.

Melanie Marlett a spus că R.Moldova a fost inclusă în top-10 a celor mai reformatoare state din lume. Melanie Marlett a mulţumit Premierului pentru implicarea sa în ceea ce ţine de securitatea drumurilor şi a spus că, în scurt timp, în Republica Moldova va fi desfăşurată o conferinţă internaţională la acest subiect cu participarea reprezentanţilor poliţiei rutiere din Georgia şi Marea Britanie. Ulterior, reprezentanţii poliţiei rutiere din Republica Moldova vor merge la stagiere în aceste state. Melanie Marlett a mai spus că Banca Mondială va finanţa realizarea unui studiu privind securitatea drumurilor din Republica Moldova.

Vlad Filat a spus că ştie despre problemele investitorilor străini în Republica Moldova, menţionînd că a avut mai multe întrevederi cu oameni de afaceri străini. Vlad Filat a comunicat că, în luna mai, la Chişinău se va desfăşura o amplă acţiune cu implicarea oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor structurilor de stat, care vor discuta faţă în faţă despre problemele care apar şi posibilele soluţii, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.