Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-06/ambasadorul-marius-lazurca-ceea-ce-sa-int-mplat-in-momentul-podului-de-flori-constituie-inca-un-reze-15686.html
Data: May 6, 2010 (16:17)

Ambasadorul Marius Lazurcă: Ceea ce s-a întâmplat în momentul Podului de Flori constituie încă un rezervor de energie pozitivă

Ceea ce s-a întâmplat în momentul Podului de Flori constituie încă un reper de natură morală, dar mai cu seamă un rezervor de energie pozitivă care a trebuit să alimenteze dorinţa de avea proiecte concrete, europene între cele două ţări, a declarat joi, pentru Agerpres, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă. 'Suntem astăzi într-o zi în care ne amintim de un eveniment pe care îl evocăm cu emoţie încă. În acelaşi timp, emoţia noastră nu trebuie să fie copleşită de sentimentul răspunderii faţă de cei care s-au simţit angajaţi moral şi sentimental în reluarea legăturilor normale dintre cele două ţări', a menţionat ambasadorul.

Potrivit lui, România şi Republica Moldova sunt astăzi într-o situaţie privilegiată - aceea de a putea să gândească realizarea mai multe poduri solide, concrete peste râul Prut, pentru că, din păcate, infrastructura transfrontalieră nu este la înălţimea nevoilor comune şi a potenţialului de colaborare economică dintre cele două ţări.

Marius Lazurcă a amintit de posibilitatea implementării mai multor proiecte comune între cele două state, menţionând în acest sens comisia interguvernamentală de cooperare, care urmează să se întrunească în scurt timp. 'Astfel încât vom putea concretiza lucruri pe care le-am gândit, dar nu le-am putut realiza până acum', a declarat el.

În acest context, ambasadorul român la Chişinău a menţionat că viitorul european al Republicii Moldova este o garanţie a continuităţii proiectelor comune. 'România şi Republica Moldova îşi propun astăzi să construiască împreună, ca parteneri, un viitor european comun, ca garanţie că proiectele comune au un viitor', a concluzionat el.

Joi se împlinesc 20 de ani de la primul Pod de Flori peste Prut, care a avut loc la 6 mai 1990. AGERPRES