Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-05/guvernul-r-moldova-organizeaza-un-shir-de-actziuni-pentru-a-sarbatori-ziua-europei-15667.html
Data: May 5, 2010 (09:24)

Guvernul R.Moldova organizează un şir de acţiuni pentru a sărbători Ziua Europei

Evenimente de promovare a valorilor europene se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile a lunii mai la Chişinău şi în alte localităţi ale republicii.  Activităţi cu caracter educativ, cultural, creativ şi distractiv vor avea menirea de a informa cetăţeni de diferite vîrste şi etnii despre valorile UE, cultura şi tradiţiile popoarelor europene, precum şi despre avantajele care le acordă integrarea în comunitatea europeană.

Astfel, în perioada 10-14 mai, Ministerul Educaţiei va desfăşura concursuri de poezii, desene, eseuri, care  vor încuraja participarea copiilor la marcarea Zilei Europei. Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă" va invita tinerii la expoziţia „În pas cu Europa", iar Academia de Ştiinţe va organiza masa rotundă cu  genericul „9 Mai - Ziua Europei".

Ministerul Economiei va reuni oameni de afaceri la Forumul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în perioada 26-29 mai. Ediţia din acest an al forului respectiv va fi marcată de aniversarea Zilei Europei în ţara noastră. 

Ministerul Culturii invită la concerte de muzică populară şi simfonică şi la „Noaptea europeană a muzeelor", iar cel al Tineretului şi Sportului încurajează participarea la competiţii sportive „Mai sănătoşi în Europa" între ministere, autorităţile locale, corpul diplomatic acreditat la Chişinău.

Acţiunile se vor desfăşură inclusiv în contextul realizării obiectivului de informare a cetăţenilor Republicii Moldova cu privire la importanţa Uniunii Europene şi a avantajelor integrării Moldovei în UE, precum şi în conformitate cu Programul de activitate al Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare".

De menţionat că, în perioada respectivă, Comisarul UE pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule se va afla la Chişinău pentru a participa la manifestaţiile dedicate Zilei Europei. Iar pe data de 15 mai Prim-ministrul Vlad Filat şi Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate Stefan Fule vor semna Memorandumul privind Programul Comprehensiv de Consolidare Internaţională, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.