Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-04/victor-osipov-pledeaza-la-washington-pentru-reluarea-negocierilor-in-format-5-plus-2-15658.html
Data: May 4, 2010 (21:49)

Victor Osipov pledează la Washington pentru reluarea negocierilor în format 5 plus 2

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, viceprim-ministrul Victor Osipov îşi continuă vizita la Washington, având astăzi întrevederi la Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Consiliul Naţional de Securitate şi Oficiul Vicepreşedintelui Statelor Unite.
 
În discuţiile cu responsabilii de formularea politicii externe şi de securitate a Statelor Unite ce ţine de spaţiul Europei de Est şi în particular Republica Moldova, Viceprim-ministrul V. Osipov a informat despre stadiul actual şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind necesitatea reluării pe parcursul anului curent a negocierilor în formatul 5+2. Oficialul moldovean a reiterat importanţa continuării procesului de implementare a măsurilor de întărire a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, mulţumind pentru sprijinul constant al Guvernului Statelor Unite în acest sens.
 
Un subiect separat al întrevederii cu Daniel Rosenblum, Coordonatorul pentru Asistenţa Externă oferită Moldovei de către Guvernul american, a ţinut de necesitatea de a extinde şi de pe malul stâng al Nistrului asistenţa acordată de administraţia de la Washington.
 
Oficialii din cadrul Consiliului Naţional de Securitate şi al Oficiului Vicepreşedintelui Statelor Unite au apreciat acţiunile constructive întreprinse de Guvernul RM în vederea relansării negocierilor în formatul 5+2, care este unicul format pentru identificarea unei soluţii viabile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.