Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-04/procuratura-generala-a-pornit-trei-cauze-penale-pe-faptul-contrabandei-cu-tzigari-15651.html
Data: May 4, 2010 (15:37)

Procuratura Generală a pornit trei cauze penale pe faptul contrabandei cu ţigări

Recent, în adresa Procuraturii Generale a parvenit o scrisoare de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, prin care s-a comunicat că în procesul investigaţiilor privitor la activitatea grupărilor implicate, pe parcursul anului 2009, în traficul ilegal de ţigări prin frontiera moldo-română, au fost elucidate cazuri de capturare de către autorităţile României a unor operaţiuni de contrabandă cu ţigări în cantităţi esenţiale, la care autorităţile R. Moldova nu au reacţionat.

Urmare examinării respectivei scrisori, la 30.04.2010, Direcţia conducere a urmăririi penale a Procuraturii Generale a dispus pornirea a trei cauze penale pe faptul contrabandei cu ţigări săvîrşită în proporţii deosebit de mari de către două sau mai multe persoane.

În aceiaşi zi, cauzele penale menţionate au fost expediate Serviciului Vamal cu indicaţiile scrise ale procurorului conducător al urmăririi penale, pentru executarea acestora conform competenţei, în termenul fixat, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.