Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-03/victor-osipov-intreprinde-o-vizita-de-lucru-in-statele-unite-ale-americii-15628.html
Data: May 3, 2010 (20:32)

Victor Osipov intreprinde o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii

Viceprim-ministrul Victor Osipov intreprinde o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii, insotit de o delegatie din cadrul Biroului pentru Reintegrare. Obiectivele principale de pe agenda vizitei tin de promovarea dialogului bilateral cu Statele Unite, precum si de consultarea partenerilor americani in ceea ce priveste procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La Washington, oficialul moldovean va avea intrevederi in cadrul Departamentului de Stat al SUA, Departamentului Apararii al SUA, Consiliului National de Securitate si Oficiului Vicepresedintelui Statelor Unite. De asemenea, Vicepremierul moldovean va purta discutii cu legislatorii americani din cadrul Senatului si Camerei Reprezentantilor a Congresului Statelor Unite.

Victor Osipov va tine doua discursuri tematice la Centrul de Studii Strategice Internationale, la Carnegie Endowment for International Peace si va oferi un interviu la agentia „Voice of America".

Totodata, in seara zilei de 3 mai Viceprim-ministrul se va intalni cu reprezentantii comunitatii moldovenilor de la Washington.