Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.05.2010

Politia cerceteaza birourile fiului lui Voronin, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Moldova

Politia cerceteaza birourile fiului lui Voronin, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Moldova

Politia economica din Republica Moldova a facut cercetari la birourile lui Oleg Voronin, fiul fostului presedinte Vladimir Voronin si unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din tara, acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, relateaza RIA Novosti.

Oleg Voronin a fost pus sub urmarire penala in februarie. Autoritatile investigheaza perioada anilor 2008-2009, in care acesta a achitat prin intermediul cardului personal, in lei sau alta valuta straina, echivalentul a 67 milioane de lei pentru diferite marfuri si servicii in afara teritoriului Republicii Moldova. Acesta a mentionat in declaratia pe venit doar 4 milioane lei.

"Au inventat toata povestea," a declarat omul de afaceri. "Politia a fost peste tot - la firma mea, la firmele prietenilor. Si nu a gasit nimic. Nu are ce sa caute acolo. Daca tatal meu nu ar fi fost presedinte, nimeni nu ar fi fost interesat", a spus el.

Fiul lui Vladimir Voronin, presedinte intre 2001 si 2009, perioada in care a fost acuzat de monopolizarea economiei tarii, este actionar majoritar la FinComBank, una dintre cele mai mari banci din Moldova. Se pare ca Oleg Voronin detine totodata controlul asupra mai multor banci, companii energetice, firme de constructii si de producere a vinului. (HotNews.ro)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus