Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-03/mii-de-sticle-de-coniac-contrafacute-15626.html
Data: May 3, 2010 (20:28)

Mii de sticle de coniac contrafacute

Potrivit CCCEC, peste 5 000 de sticle de coniac de calitate dubioasa au fost depistate intr-un depozit din Straseni, care apartine unui grup de localnici. Desi purta numele unor renumite brand-uri ale firmelor autohtone, pretul acestora era in jumatate fata de cel de pe piata.

Potrivit informatiilor operative ale Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, coniacul era preparat in conditii antisanitare, folosindu-se urmatoarea compozitie: alcool etilic de 96 %, apa din robinet, acid citric si zahar topit pentru a conferi o culoare asemanatoare cu cea a coniacului veridic.

Ca urmare a investigatiilor care s-au desfasurat timp de citeva luni, Centrul a reusit sa retina membrii grupului in timpul comercializarii unui impunator lot de bautura alcoolica care, pe piata de desfacere, valoreaza in jur de 175 000 lei.

Sticlele au fost ridicate si urmeaza a fi supuse expertizei.

De notat ca, pentru fiecare sticla de coniac, grupul urma sa achite la buget taxa de acciz in marime de 9 lei. Per total, suma accizelor neachitate constituie 45 000 lei.