Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.05.2010

Forumul regional pentru ţările Europei şi CSI de va desfăşura la Chişinău în perioada 4-6 mai

Biroul pentru Dezvoltarea Telecomunicaţiilor al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT-D) va organiza în perioada 4 - 6 mai 2010 în mun. Chişinău, Forumul Regional de Dezvoltare pentru Europa şi CSI „Reţele de generaţia următoare (NGN) şi comunicaţii de bandă largă (Broadband)".

Acest eveniment va reuni experţi şi reprezentanţi ai Biroului de Dezvoltare în Comunicaţii al UIT, ai Oficiului regional UIT, ai administraţiilor şi operatorilor din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale, precum şi ai mediului academic. La eveniment participă experţi din circa 24 de state, printre care Federaţia Rusă, Armenia, Ucraina, Romania, Albania, Grecia, Cehia etc.

În cadrul Forumului urmează a fi discutate evoluţiile recente din comunicaţii şi tehnologia informaţiei, recomandările privind dezvoltarea reţelelor de următoare generaţie şi pe bandă largă, implementarea noilor tehnologii şi servicii în domeniu, strategiile şi politicile de dezvoltare ale sectorului, valorificarea a diverse posibilităţi de cooperare. Forumul oferă o şansă unică pentru mediul academic, sectorul public şi cercurile de business din Moldova de a face un schimb de experienţă cu invitaţii şi experţii de peste hotare în domeniile de interes comun.

Totodată, în perioada 5-7 mai, la Chişinău va veni în vizită oficială Secretarul general al Uniunii Internaţionale în Telecomunicaţii, Hamadoun I. Toure şi va participa la Forumul Regional UIT. De asemenea, domnul Hamadoun I. Toure va vizita un punct de acces Public la Internet deschis la Lozova, Străşeni, în cadrul proiectului comun MTIC/UIT „Stabilirea punctelor de acces public la Internet pe bandă largă în zonele rurale ale RM" şi va asista la deschiderea unei săli de calculatoare în incinta Universităţii Tehnice din Chişinău, care a fost deschisă cu sprijinul financiar al UIT.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus