Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-03/corpul-pacii-semneaza-un-nou-memorandum-de-intzelegere-cu-ministerul-agriculturii-shi-industriei-ali-15635.html
Data: May 3, 2010 (22:04)

Corpul Păcii semnează un nou Memorandum de Înţelegere cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare

Corpului Păcii în Moldova şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Moldovei au semnat un nou memorandum de înţelegere pentru a extinde asistenţa Corpului Păcii în sectorul agricol pentru următorii 5 ani.

Noul memorandum de înţelegere va extinde activităţile Corpului Păcii în Moldova până în 2015. În această perioadă Corpul Păcii va încerca să trimită anual aproximativ 15 voluntari noi în Moldova sau aproximativ 75 de voluntari pe durata acordului. Voluntarii Corpului Păcii  activează în sectorul agricol şi ajută la dezvoltarea agriculturii şi a business-ului rural  în toată Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, Corpul Păcii este o agenţie a Guvernului SUA care în prezent trimite cetăţeni americani să facă  voluntariat în ţările din întreaga lume. În prezent activează aproape 8.000 de voluntari repartizaţi în 73 de ţări din întreaga lume. Din 1961 aproape 200.000 de voluntari au făcut serviciul de voluntariat  în 139 de ţări. Corpul Păcii activează in Moldova din 1993 şi până la momentul dat aproape 1000 de cetăţeni ai Statelor Unite au trăit şi lucrat în Republica Moldova.  Voluntarii Corpului Păcii din Moldova de asemenea predau limba engleză şi lucrează în şcoli, clinici medicale, organizaţii non-guvernamentale şi primării. La moment în Moldova activează 79 de voluntari ai Corpului Păcii.