Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.05.2010

Au fost discutate detalii privind apropiata vizită de lucru la Strasbourg a preşedintelui Mihai Ghimpu

Au fost discutate detalii privind apropiata vizită de lucru la Strasbourg a preşedintelui Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei în R.Moldova. Actualmente, traversăm o perioadă foarte importantă în relaţia R.Moldova cu Consiliul Europei, a menţionat Birute Abraitiene. Consiliul Europei susţine priorităţile actualei guvernări a R.Moldova şi va face tot posibilul pentru a ajuta statul nostru să implementeze cu eficienţă reformele democratice. Reprezentanta Secretarului General al Consiliului Europei a recomandat respectarea valorilor şi principiilor europene în contextul în care Republica Moldova este de 15 ani membru al CoE.

Preşedintele Mihai Ghimpu a apreciat rolul implicării Consiliului Europei în consolidarea valorilor democratice în societatea din Republica Moldova, precum şi eforturile acestei prestigioase instituţii în sporirea vizibilităţii ţării noastre pe plan european.

Mihai Ghimpu a afirmat că actuala guvernare depune eforturi pentru realizarea obiectivelor prevăzute în programul său de activitate, în special cel de democratizare şi integrare europeană a statului nostru, onorându-şi astfel, în deplină măsură, angajamentele faţă de Consiliul Europei.

Cu referire la situaţia internă din Republica Moldova, Mihai Ghimpu a prezentat punctul de vedere al liderilor AIE privind soluţiile pentru depăşirea crizei constituţionale.

În cadrul dialogului au fost discutate detalii privind apropiata vizită de lucru la Strasbourg a Preşedintelui Mihai Ghimpu, anunţă Secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus