Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-05-01/mihai-ghimpu-a-adresat-astazi-un-mesaj-de-multzumire-lui-traian-basescu-15621.html
Data: May 1, 2010 (22:35)

Mihai Ghimpu a adresat astăzi un mesaj de mulţumire lui Traian Băsescu

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a adresat astăzi un mesaj de mulţumire Preşedintelui României, Traian Băsescu, în urma vizitei oficiale efectuate în ţara vecină, în perioada 27-28 aprilie.

În mesaj se menţionează:

"Vă aduc sincere mulţumiri pentru cordialitatea şi ambianţa frăţească pe care le-am resimţit în timpul recentei mele vizite la Bucureşti, precum şi pentru consistenţa discuţiilor pe care am avut onoarea să le port cu Excelenţa Voastră. Am fost sincer bucuros de această oportunitate de revedere, care, cu certitudine, va consolida raporturile dintre Republica Moldova si România.

Constat cu satisfacţie că înţelegerile asupra cărora am convenit acum trei luni, în timpul vizitei Excelenţei Voastre la Chişinău, au început să fie realizate în mod consecvent şi productiv.

Sînt convins că documentele semnate în cadrul acestei vizite ne vor oferi tot mai multe oportunităţi de a consolida şi extinde cooperarea dintre Republica Moldova şi România, în interesul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Aş sublinia aici susţinerea preţioasă de către România a eforturilor Alianţei pentru Integrare Europeană privind realizarea obiectivului strategic pe care ni l-am propus - integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană.

Permiteţi-mi, Excelenţă, să Vă aduc cele mai calde mulţumiri pentru generosul gest al României - oferirea de asistenţă pentru Republica Moldova în valoare de 100 milioane de euro, precum şi pentru atitudinea privilegiată promisă Republicii Moldova în viitoarele proiecte de ajutoare pentru dezvoltare.

O adevărată revelaţie sufletească pentru mine a constituit-o vizitarea împreună a Mănăstirii Putna şi a mormîntului marelui domnitor Ştefan cel Mare, ale cărui fapte vor rămîne veşnic în memorie şi vor servi în veacuri drept călăuză tuturor generaţiilor de români.

Exprimîndu-mi dorinţa sinceră de a extinde relaţiile speciale de parteneriat privilegiat, existente între Republica Moldova şi România, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea deosebitei mele consideraţii".