Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.04.2010

Serghei Lavrov l-a chemat pe Mihai Ghimpu sa nu utilizeze Ziua Victoriei pentru insinuari la adresa Rusiei

Serghei Lavrov l-a chemat pe Mihai Ghimpu sa nu utilizeze Ziua Victoriei pentru insinuari la adresa Rusiei

Ministrul afacerilor externe al Rusiei Serghei Lavrov a facut apel catre presedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu sa nu utilizeze Ziua Victoriei pentru insinuari la adresa Rusiei, dar sa aiba grija de atitudinea unor state occidentale fata de natiunea modoveneasca.

Potrivit presei ruse, astfel, seful diplomatiei ruse a comentat, miercuri, in fata jurnalistilor la Strasbourg declaratiile liderului moldovean privind legitimitatea ridicarii problemei compensatiilor din partea Rusiei pentru Moldova pentru anii de „ocupatie sovietica".  De asemenea, Ghimpu a declarat ca egaleaza comunismul si nazismul.

„Noi recunoastem Moldova in calitate de stat suveran si independent. Nu toti vecinii Moldovei procedeaza la fel. Vecinii lor de la Occident in general nu considera natiunea moldovenasca drept natiune", a mentionat ministrul afacerilor externe al FR. „ In locul dlui Ghimpu, eu as fi ingrijorat anume de acet lucru, dar nu as incerca sa utilizez aceasta sarbatoare sfanta pentru noi, inclusiv pentru miile de moldoveni, cazuti in razboiul cu fascizmul, pentru face asemenea insinuari", a mentionat Serghei Lavrov.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus