Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.04.2010

Gheorghe Papuc pus sub învinuire de Procuratura Anticorupţie

Fostul ministru al afacerilor interne Gheorghe Papuc a fost pus sub învinuire de Procuratura Anticorupţie în dosarul în care este acuzat pentru abuz în serviciu soldat cu urmări grave comis de către persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Gheorghe Papuc s-a prezentat astăzi în faţa procurorilor Procuraturii Anticorupţie, însoţit de avocatul său pentru a lua cunoştinţă de acuzaţiile care i se aduc.

În concret, Gh Papuc este învinuit de procurori că, în perioada 1 ianuarie 2004 - 12 februarie 2008, folosind intenţionat situaţia de serviciu în interese personale, acţionînd sub pretextul necesităţii utilizării în scopuri operative a încăperilor amplasate pe str. Zelinski 15 mun. Chişinău, a încheiat cu directorul SPB "Constructorul" contracte de arendă a unor încăperi nelocuibile din respectivul edificiu. Fără a organiza utilizarea acestora în scopuri operative, Gh. Papuc a dispus transmiterea încăperilor arendate de la SPB"Constructorul" în folosinţa comitetului raional Botanica al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Astfel, prin aceste acţiuni interesele publice au fost prejudiciate în sumă totală de 502700 lei. Aceşti bani, potrivit procurorilor, au fost achitaţi de MAI pentru arenda încăperilor nominalizate şi plata serviciilor comunale.

Fostul ministru mai este învinuit de procurori de faptul că, la 3 decembrie 2005, contrar prevederilor legale, a dispus transmiterea în folosinţa fracţiunii parlamentare a PCRM a unui automobil model RAF-2203, aflat la balanţa MAI. Autoturismul a fost utilizat în intervalul 2005 - septembrie 2009 pentru necesităţile fracţiunii parlamentare a PCRM, acţiuni, prin care bugetul MAI a fost prejudiciat în valoare totală de 326200 lei (suportarea cheltuielilor nejustificate legate de exploatarea, întreţinerea şi reparaţia maşinii)

Potrivit procurorilor, în privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de nepărăsire a ţării, anunţă Serviciul de presa al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus