Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-04-26/recensamintul-general-agricol-va-avea-loc-in-noiembrie-2010-15546.html
Data: Apr 26, 2010 (21:31)

Recensămîntul General Agricol va avea loc în noiembrie 2010

Astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului interministerial de planificare strategică, s-a discutat despre situaţia la zi şi măsurile urgente de asigurare a realizării Recensămîntului General Agricol, ce va avea loc în noiembrie 2010.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre resursele financiare necesare pentru desfăşurarea recensămîntului. Suma totală a cheltuielilor necesare pentru pregătirea şi efectuarea recensămîntului constituie 67,8 mln. lei, dintre care 48 mln. lei sînt necesari pentru anul 2010. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocaţi 14,9 mln. lei, restul banilor fiind acordaţi de partenerii de dezvoltare.

Conform informaţiei prezentate de către conducerea Biroului Naţional de Statistică, pînă la momentul de faţă  au fost întreprinse mai multe acţiuni ce au drept scop buna organizare şi desfăşurare a recensămîntului, printre care: crearea cadrului juridic necesar, organizarea misiunilor de consultanţă şi evaluare a stării de pregătire pentru recensămînt de către experţii FAO, organizarea recensămîntului de probă în mai multe localităţi ale raionului Căuşeni, cu verificarea şi testarea principiilor metodologice şi organizatorice ale recensămîntului.

Recensămîntul General Agricol va fi desfăşurat la fiecare 10 ani, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.