Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.04.2010

La 4 mai la Strasburg vor avea loc consultări axate pe depăşirea crizei constituţionale

Preşedintele interimar al R.Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu un grup de experţi în dreptul constituţional din cadrul Departamentului ONU pentru Afaceri Politice şi PNUD.

În cadrul întrevederii, Mihai Ghimpu i-a informat pe experţii occidentali despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi despre acţiunile conducerii ţării în direcţia depăşirii crizei constituţionale. Mihai Ghimpu a accentuat că, după ce Partidul Comuniştilor, a înaintat, de rînd cu Alianţa pentru Integrarea Europeană, varianta proprie de modificare a articolului 78 din Constituţie, insistînd asupra aplicării acesteia doar după alegerile anticipate, criza constituţională riscă să se aprofundeze.

În aceste condiţii, a spus Preşedintele interimar al ţării, la 4 mai, împreună cu reprezentanţii tuturor fracţiunilor parlamentare, urmează să mă deplasez la Strasburg, unde în cadrul unor consultări, în comun cu experţii Comisiei de la Veneţia, să identificăm calea depăşirii crizei constituţionale.

În cadrul dialogului, şeful statului a solicitat propunerile şi sugestiile experţilor occidentali privind depăşirea situaţiei de criză din Republica Moldova. În acest context, Christie Werrwn, expert în dreptul constituţional din cadrul Departamentului ONU pentru Afaceri Politice, a dat asigurări că, în termeni cei mai rezonabili, vor prezenta viziunile sale privind problema cu care se confruntă ţara noastră şi soluţiile de depăşire ai acesteia, anunţă Serviciul de presă al Preşedintelui R.Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus