Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.04.2010

Noi dezvăluiri despre tortură la „linia fierbinte” a Procuraturii

La "linia fierbinte" a Procuraturii sect.Buiucani a parvenit o informaţie de la Spitalul de Urgenţă privind internarea a doi tineri de 19 şi 21 ani cu diferite vătămări corporale, care pretend că au fost maltrataţi de poliţişti.

În rezultatul investigaţiilor procurorii au constat că, la 11 aprilie a.c., aflîndu-se în or.Durleşti tinerii au fost reţinuţi de colaboratorii de poliţie ai serviciului „902" şi conduşi la sectorul de poliţie din Durleşti, apoi la Comisariatul sect.Buiucani.
Potrivit victimelor, poliţiştii le-au provocat dureri fizice puternice pentru a-i pedepsi de comiterea unei contravenţii (consum de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate).Pe faptul dat, Procuratura sect. Buiucani a declanşat o cauză penală.

Actualmente, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor celor întîmplate şi identificarea tuturor persoanelor vinovate cu tragerea lor la răspundere.
Menţionăm că, „linia fierbinte" a Procuratuii sect. Buiucani este accesată de medicii Spitalului de Urgenţă din capitală, care informează procurorii despre adresările cetăţenilor urmare unor acţiuni din partea reprezentanţilor organelor de drept, soldate cu vătămarea integrităţii corporale, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus