Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2010

Traian Băsescu doreşte să discute cu Jose Manuel Barroso despre R.Moldova

Traian Băsescu doreşte să discute cu Jose Manuel Barroso despre R.Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat înainte de plecarea spre Bruxelles, că va aborda posibilitatea finanţării unor proiecte, în interiorul Parteneriatul Estic, legate de interconectarea infrastructurilor României cu cele ale Republicii Moldova. "Un alt subiect pe agendă este Republica Moldova, parcursul european al Republicii Moldova. Iar pe această temă noi vom iniţia discuţii legate de posibilitatea finanţării unor proiecte în interiorul Parteneriatul Estic, legate de interconectarea infrastructurilor României cu cele ale Republicii Moldova, infrastructuri de gaze, infrastructura feroviară, legătura Ungheni-Chişinău şi linia de 400 de kilowaţi prin nord, ceea ce ar permite inclusiv transferul de energie din Federaţia Rusă către piaţa Uniunii Europene", a spus Traian Băsescu.

Totodată, în cadrul întrevederii, va fi abordată tema Memorandumului de Înţelegere pentru realizarea proiectului AGRI, semnat pe 13 aprilie la Bucureşti. Vor fi abordate "securitatea energetică a UE şi implicit a României şi aici dorim să explicăm ultimul acord semnat între Azerbaidjan, Georgia şi România cu privire la transferul de gaze din Azerbaidjan către România", a spus preşedintele.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali vor aborda subiecte de actualitate de pe agenda europeană, precum Strategia Europa 2020, schimbările climatice, energia, situaţia economică la nivelul UE şi modul de funcţionare a instituţiilor europene după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Cu acest prilej, preşedintele Traian Băsescu îi va prezenta preşedintelui Comisiei Europene agenda de priorităţi a României în domeniul afacerilor europene,.transmite AGERPRES.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus