Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2010

Experţi internaţionali vor consilia conducerile mai multor instituţii ale statului în implementarea reformelor democratice

Experţi internaţionali vor consilia conducerile mai multor instituţii ale statului în implementarea reformelor democratice

Misiunea Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru R.Moldova oferă 9 experţi internaţionali, care vor consilia conducerile mai multor instituţii ale statului în implementarea reformelor democratice şi accelerarea asocierii şi integrării economice dintre Uniunea Europeană şi Moldova.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel a subliniat că programul prevede un sprijin pentru instituţiile publice de a efectua reforme şi a menţionat rolul important pe care echipa de experţi internaţionali îl va avea în susţinerea Republicii Moldova pentru îndeplinirea angajamentelor sale în vederea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Coordonator Rezident al ONU în Republica Moldova, Kaarina Immonen a declarat că PNUD are expertiză în domeniul dezvoltării instituţionale şi o puternică şi pozitivă experienţă în proiecte similare în regiune.

Coordonatorul echipei de consilieri UE, Rupinder Singh a declarat că echipa de experţi internaţionali va contribui la cristalizare unei viziuni clare a Guvernului Republicii Moldova cu privire la integrarea în Uniunea Europeană.

Instituţiile în care vor activa consilierii UE sînt Cabinetul Prim-ministrului, Cancelaria de Stat, Ministerele Economiei, Finanţelor, Justiţiei, Afacerilor Interne, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Agenţia de Achiziţii Publice.

Vlad Filat a participat la prezentarea oficială a grupului de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

"Guvernul Republicii Moldova nu are nevoie doar de bani şi de voinţă pentru a derula procesul de reformă, ci şi de expertiză, acesta a fost şi motivul pentru care am solicitat sprijinul partenerilor noştri externi", a specificat Prim-ministrul.

"Un alt rol important pe care grupul de experţi îl va avea este cel de pregătire a funcţionarilor noştri pentru a face faţă cerinţelor pe care le presupune activitatea într-o instituţie europeană, dar şi pentru a colabora cu instituţiile Uniunii Europene", a declarat Prim-ministrul.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus