Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.04.2010

Norul de cenuşă vulcanică a costat economia americană 650 de milioane de dolari

Perturbările aeriene provocate de norul de cenuşă vulcanică care a paralizat traficul european au costat economia americană 650 de milioane de dolari şi au afectat 6.000 de slujbe în SUA, informează marţi Asociaţia americană a industriei turismului, citată de AFP.

'Pierderile pentru economie - în medie de 130 de milioane de dolari pe zi - ilustrează în mod clar până la ce punct lumea este dependentă de călătorii pentru turism sau afaceri', a precizat asociaţia. Eventualitatea unei 'reacţii excesive' a autorităţilor trebuie analizată, întrucât s-a luat decizia de a bloca o arteră atât de vitală pentru economia mondială, a afirmat preşedintele asociaţiei, Roger Dow. 'Chiar dacă securitatea trebuie să fie mereu primul criteriu, economiile, şi în special cele care îşi revin după recesiune, nu-şi pot permite o reacţie excesivă care să sufoce total tranzitul', a apreciat el. 'Văzând rezultatele zborurilor test din ultimele zile, liderii europeni îşi pun pe bună dreptate întrebări asupra procesului care a dus la vaste restricţii pentru deplasările aeriene înainte ca dovezi clare să demonstreze că era necesar', a adăugat Roger Dow.

Companiile aeriene care operează între Europa şi SUA au avut circa 78% din zboruri anulate în cursul ultimelor cinci zile, conform asociaţiei. Autorităţile europene au relaxat marţi restricţiile asupra zborurilor, paralizate după erupţia vulcanică din Islanda de joi. (AGERPRES)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus