Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.04.2010

Comandantului unei unităţi militare i-a fost înaintată învinuirea - 3 mii lei

Procuratura militară Chişinău va ataca sentinţa instanţei de judecată, prin care procesul penal în privinţa comandantului unei subunităţi militare a Armatei Naţionale a fost încetat şi tras la răspundere administrativă (3000 lei).

Amintim că, potrivit materialului probator, administrat de procurori la cauză, comandantul unei subunităţi militare în grad de locotenent-colonel din cadrul Armatei Naţionale, dislocată în or. Căuşeni, a fost învinuit de comiterea infracţiunii abuz de putere şi de serviciu.

Acesta este învinuit de procurori că începînd cu luna iunie a.2009, pe parcursul a circa 4 luni, depăşind limitele atribuţiilor de serviciu, sistematic a retras militari din procesul instruirii militare şi i-a repartizat la lucrul fizic necalificat în afara unităţii - gospodărie particulară, unde zilnic cîte 2 militari îngrijeau de animale.

Mai mult, comandantul, abuzînd de funcţia sa, punînd în pericol securitatea subalternilor, în zilele cînd paznicii gospodăriei nu erau prezenţi, i-a obligat pe subalterni să rămînă peste noapte pentru a asigura  paza gospodăriei.

Comandantul mai este învinuit de procurori că ar fi utilizat în mod ilegal militarii în termen şi prin contract la diferite lucrări în interes personal la construcţia casei proprii.

Procurorii militari au mai stabilit, că în unitatea militară respectivă, militarii prin contract uneori se prezentau la serviciu în stare de ebrietate, aplicau forţa fizică faţă de subalterni. Pe cazurile de exces de putere a fost dispusă începerea urmăririi penale.

La 15 martie 2010 comandantului unităţii i-a fost înaintată învinuirea, ultimul recunoscînd faptele incriminate şi încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Sentinţa va fi atacată cu recurs în Curtea de Apel Chişinău, anunţă Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus