Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.04.2010

Vlad Filat: Tarifele trebuie să fie reale, iar obiectivul nostru este să asigurăm condiţiile necesare ca populaţia să le poată achita

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu un grup de reprezentanţi ai veteranilor şi organizaţiei „Salvgardare", care au organizat o acţiune de protest în faţa Guvernului.

Maia Laguta şi Valeriu Garev i-au adus la cunoştinţă Premierului revendicările protestatarilor, printre care se numără: asigurarea controlului public asupra activităţii întreprinderilor prestatoare de servicii, în special comunale; achitarea sumelor indexate deponenţilor „Băncii de Economii", născuţi pînă în 1970; asigurarea cu spaţiu a organizaţiilor primare de veterani; revederea tarifelor la unele servicii.

Prim-ministrul a menţionat că stabilirea tarifelor nu ţine de competenţa Guvernului, dar Executivul a intervenit după ultima majorare şi a asigurat achitarea diferenţei de tarif pentru reprezentanţii păturilor social-vulnerabile. De compensaţii au beneficiat 260 mii de cetăţeni.

Premierul s-a arătat interesat de ideea de a institui controlul public asupra întreprinderilor prestatoare de servicii comunale şi a menţionat că urmează de văzut cum această idee se încadrează în norma legală.

Vlad Filat le-a comunicat protestatarilor că Guvernul a adoptat deja o hotărîre care prevede că deponenţii „Băncii de Economii", născuţi pînă în 1970, îşi vor putea ridica sumele indexate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus